dijous, 27 de gener del 2011

[011] Canviarem l'escola?

Vull compartir una presentació feta per Jaime Olmos, professor que reflexiona i investiga sobre les possibilitats educatives de les TIC. Tot i treballar amb clientela diferent (ell, alumnes de primària i de secundària; jo, adults), em sento molt a prop de la seva causa. 

Darrerament, he viscut al meu centre sensacions molt semblants a les que a la presentació hi exposa. Però també sóc optimista i, malgrat que de vegades sembli que m'estampi contra un mur, faré mans i mànigues per fer pedagogia del canvi necessari que ha de fer el sistema educatiu i com les TIC poden ajudar a aquesta fita.

Gràcies, Jaime, per la presentació. M'anima molt saber que hi ha persones que comparteixen la mateixa causa.


Wikio

2 comentaris:

  1. Jo t'he d'agrair que me l'hagis fet conèixer. Comparteixo el teu neguit. Ara bém, no som només nosaltres qui hem de canviar sinó també l'alumnat. Continua l'adult sent reticent a noves metodologies i a les noves tecnologies. Els costa crear un bloc i participar en el que tinc creat i que administro.

    ResponElimina
  2. Cert. Dóna la sensació que ens trobem enmig d'un foc creuat entre docents i alumnes que no acaben d'encaixar els canvis que podrien millorar de bon tros l'experiència educativa.

    Tot plegat necessita temps i molta pedagogia. Em nego a pensar que sóc un il·luminat per creure que hi ha una altra manera d'enfocar l'ensenyament-aprenentatge. Esperem que tard o d'hora puguem obrir una escletxa de llum davant d'aquest panorama.

    ResponElimina

I tu, què hi dius? Comenta aquesta entrada!