dimecres, 24 de desembre del 2014

[073] - El portafoli lingüístic de GES

Volia compartir amb vosaltres el portafoli que estic utilitzant aquest curs amb els alumnes de GES. La finalitat és senzilla: fer conscient el progrés i la millora de l'aprenentatge lingüístic.

És la primera vegada que construeixo un document com aquest i he volgut seguir pautes i criteris bàsics, funcionals i que estan al meu abast. Així, m'he basat en el Portafoli europeu de les Llengües i en portafolis docents que jo, personalment, faig servir. A més, també he utilitzat eines d'autoavaluació de tasques del CNL. 

Com tot en aquesta vida, és una eina oberta al canvi i a la transformació, adaptable a qualsevol situació i tot terreny.

Si us plau, feu difusió d'aquest document amb responsabilitat. És a dir, digueu d'on l'heu tret, compartiu les experiències, comenteu-les, suggeriu canvis, etc.  

Aquest és el meu regal per a aquestes festes. Espero que us agradi.


2 comentaris:

  1. Hola! Acabo de descobrir el teu bloc, i el trobo MOLT interessant. També sóc mestre d'adults, actualment al CFA Mollerussa.
    Voldria aclarir un dubte sobre el portafoli: en quin suport ho treballes? Drive? Sites? Paper?
    Moltes gràcies,
    QuimBalaguer. jbalagu7@xtec.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Quim! És un plaer trobar un altre professional en l'àmbit de la formació d'adults. Espero que puguem compartir experiències i recursos.

      Pel que fa al portafoli, el treballo en format paper. No he volgut complicar l'existència als alumnes i he optat per una llibreta com a dietari d'aula i informes guardats en carpetes o plàstics. El resultat és positiu, ja que el tenen més a mà, els obligo a escriure i, de passada, el corregeixo.

      No descarto passar-lo a un format Drive o altra variant en el futur. Però segons els alumnes que tinc i la incipiència del portafoli com a eina d'avaluar l'aprenentatge lingüístic, fa que opti per un format proper.

      Seguim en contacte!

      Moltes gràcies!

      Elimina

I tu, què hi dius? Comenta aquesta entrada!